SZC logo

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

OM kód: 203039/007 | 6900 Makó, Posta u. 4-6

Intézmény logo

Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 2.


admin

    Megújul a Bajza utcai épület

    Péntek délelőtt Makón került sor az RRF-2.2.2-23-2023-00013 azonosítószámú, „21. századi szakképző intézményfejlesztési program – Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum” elnevezésű kiemelt projekt sajtónyilvános nyitórendezvénye. Az esemény jelentős mérföldkő a térség oktatásában, hiszen a projekt célja, hogy a szakképzést a 21. század követelményeinek megfelelően fejlessze.

    Megújul a Bajza utcai épület

    A rendezvényt Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg, majd Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, hangsúlyozva a projekt fontosságát a város és a helyi regionális képzési lehetőségek fejlesztésében. Az előadók között szerepelt Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár és Ágh Péter állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkár.

    A pályázatnak köszönhetően a Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai épülete közel 2 milliárd forint támogatásból újulhat meg. Az iskolaépület bővítése és belső átalakítása mellett a megújuló épületben nem csak energetikai korszerűsítésre kerül sor, hanem olyan 21. századi felszereltségű tantermek kialakítása történik meg, melyek segítségével a képzés végén az Ipar 4.0 feltételrendszer követelményeinek meg tudnak felelni az intézményi oktatásban résztvevők. Emellett egy komplex oktató gépsor kerül beszerzésre, melyek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Ennek segítségével közel a tanulók közel tudnak kerülni a valós iparági környezethez. Fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a beruházás által az intézményben oktató kollégák egy modernebb, szakmailag fejlettebb környezetben fogják munkájukat végezni a 21. század igényeinek megfelelő szaktudás átadásához.

    A rendezvényt követően a résztvevők egy kötetlen állófogadáson vehettek részt, ahol lehetőség nyílt a további eszmecserére.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Élelmiszer - eladó képzés

    Élelmiszer - eladó képzés

    Élelmiszer - eladó képzés Makón a KERI-ben!

    2024. júl. 10.


    admin

    Tájékoztató

    Tájékoztató

    Tájékoztató

    2024. júl. 7.


    admin

    Szeptemberben induló képzéseink

    Szeptemberben induló képzéseink

    Egy jó szakma biztos megélhetést jelent!

    2024. júl. 4.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum


    Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium

    6900 Makó, Posta u. 4-6

    Telefon: A Bajza utcai épülete telefonszáma: 06-62-212-157

    E-mail: kerititkarsag@gmail.com

    OM azonosító: 203039/007

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002475;E/2020/000182


    2024Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium